vad är chipme?

På ChipMe sätter vi in chip under huden på våra kunder. Vi arbetar genom vår delägare, piercingstudion Tribe i Göteborg, som är en av de mest ansedda piercarna i Sverige. Tribe har funnits sedan 1991 och var en av de första som började med att sätta in chip. 

chippet.

De chip vi sätter in är samma som de som finns i nyckeltaggar, passerkort och den nya typen av busskort som flera landsting använder. Chipet är “passivt” och kan innehålla enklare information såsom id, koder, kontaktuppgifter m.m. Informationen på ett chip kan aktiveras av en läsare genom att chipet placeras några centimeter från läsaren.

 

De vanligaste chipet vi sätter in är NTAG216 som är ett NFC-chip. NFC står för near field communication. Vi kan även sätta in äldre chip, men rekommenderar just NTAG216 som är modernt och välanvänt.

SPECIFICATIONS

NTAG216, ISO14443 A,

NFC forum 2 13,56MHz

Material: 8625 Bioglass

Size: 2x12mm

Capacity: 888bytes, 7byte UID

Data retention: 10 years

Endurance: 100,000 Cycles

Hur går det till att chippa sig?

Chippen är placerade i en ca 1cm lång cylinder som injiceras in under huden. Det tar ungefär lika lång tid som att ta ett blodprov, och känns enligt de flesta bara lite mer. Efter att chippet placeras under huden ligger det fast och man kan känna det.

När man chippar sig så görs det hos en piercingstudio eftersom de har god vana vid att arbeta med liknande ingrepp som kräver sterila verktyg. Det går även att ta bort chippet genom att piercingstudion gör ett enkelt snitt strax över chippet och trycker ut det.

Hur använder jag chippet?

Du kan använda ditt chip genom att hålla upp handen mot en läsare. Om du exempelvis vill använda chippet som passerkort behöver du bara se till att de som ansvarar för läsaren aktiverar ditt chip för passering. Alla läsare fungerar inte likadant så det finns inga garantier för att just ditt chip kommer fungera där du tänkt. Därför kan du självklart låna hem ett chip av oss, om du vill testa innan du chippar dig.

 

Redan idag finns det personer som öppnar telefonen, skickar visitkort, låser upp dörrar, barskåp, spisar mm, aktiverar skrivaren på jobbet eller släcker ljuset i barnens rum med sina chip.

 

Det finns flera läsare att köpa själv och vi kommer inom kort börja erbjuda dessa i vår e-handel och i studion.

Framtiden för chipimplantat.

Tekniken utvecklas fort och det kommer med all säkerhet hända en hel del de närmaste åren. Idag används tekniken för bl.a. bankkort, pass, mobiltelefoner och spelkonsoler.

 

Exakt vilken teknik som kommer finnas eller hur användningsområdena kommer se ut imorgon får framtiden utvisa. Men att människor i allt större utsträckning kommer ha elektronik och chip under huden råder det mycket lite tvivel om.


Om du vill testa att chippa dig så boka en tid här. Eller kom förbi om du vill snacka med oss. Det går naturligtvis även mejla oss på info@chipme.se eller ringa Tribe på 031 - 711 38 11.

Vi finns också på Facebook.