Bilder: Johan Lövgren

jag vill kunna betala med handen

När Johan berättar för andra att han chippat sig reagerar de allt som oftast med positiv nyfikenhet.

- De tycker det är coolt. De flesta frågar hur jag använder chippet och hur det känns. Jag brukar berätta om vad jag byggt för saker och hur jag kopplat chippet till bl.a. alla dörrar på Sahlgrenska där jag jobbade för några år sedan. De som känner mig är väl inte direkt förvånade. Om någon skulle göra en sån här grej så är det väl jag. Jag har alltid velat prova nya saker och ligga i framkant.

 

2014 bestämde Johan att han ville chippa sig. Han letade upp ett chip på nätet och gick till Finn på ChipMe och bad honom sätta in det. 

- Så nu kan du kalla dig cyborg. Men förutom det, känner du att du har någon nytta av chippet?

- Haha. Ja, jag ser det väl mer som en kul grej än som ett nödvändigt ont. Men jag kan ju använda min hand till fler saker än vad du kan. Förutom att koppla chippet till dörrar på jobbet, gymmet och hemmet har jag byggt några egna lösningar. Och inom kort kommer jag förhoppningsvis kunna betala med handen. Då känner jag definitivt att jag har stor nytta av chippet.

 

Johan har alltid varit intresserad av elektronik och byggt flera egna lösningar. I en av sina lägenheter har han en elektronisk låskista från ASSA. Genom att koppla den till en rfid-läsare har han gjort att han kan öppna ytterdörren genom att bara hålla upp handen mot den. 

 

- Förutom det startar jag MC’n med mitt chip. Och jag håller på att pilla lite med min Audi TT. Målet är att slippa bilnyckeln helt. Jag delar gärna med mig av det jag lärt mig. Det är bara roligt att utvecklingen går framåt

- Så andra kan kontakta dig om de undrar något eller vill ha tips?

 

- Absolut. Ju fler vi är som använder tekniken desto snabbare kommer det gå att få fram nya användningsområden. Jag vill vara en av dem som ligger på.

Om johan lövgren

Johan är 34 år och jobbar som projektledare. Han föddes på gatan i Indien och blev adopterad till Sverige när han var några år gammal. Han har varit elitsoldat i Afrika och bestigit Kilimanjaro. Han är utbildad civilingenjör. 

Som person är Johan så nära definitionen av äventyrare som man kan komma. Han reser på egen hand till spännande platser. Nyligen var han i de syriska bergen och har spenderat flera dygn i Egyptens öken. Johan finns på instagram och har en egen sajt: bylovgren.com