när jag fick chansen tvekade jag inte en sekund

marina.jpg

Tillsammans med sina kollegor fick Marina möjligheten att chippa sig genom jobbet. 

Marina jobbar som verksamhetsutvecklare på en it-avdelning inom Ystads kommun. Inför KommIT 2018 hade hennes chef kollat upp möjligheterna att chippa sig genom arbetsgivaren. Fyra från avdelningen åkte på mässan i Båstad och alla chippade sig.

 

- Vilka tvivel hade du?

- Inga. Jag tvekade inte en sekund. Det är en underbar utveckling tycker jag. 

- Att sätta in ett chip i handen tillhör ju inte direkt vanligheterna. Hur tänker du kring det och hur reagerar din omgivning?

- Så är det kanske. Men för mig känns det inte udda alls. Jag har alltid jobbat med it och varit intresserad av den tekniska utvecklingen.

- Och omgivningens reaktioner?

- Blandat. Vissa undrar över spårning och om chippet förflyttar sig i kroppen. Men de flesta är bara nyfikna och tycker det är spännande. Barnen tycker det är roligt. Det är kul med alla frågor.

 

Chippen som de anställda har är kopplade till alla kommunens byggnader och säkerhetsnivån som gäller för avdelningen ger de anställda tillträde till de flesta dörrar. Eftersom chippningen gjordes genom jobbet var det en enkel sak att få till att kommunens läsare även läste av chippen.

 

I framtiden hoppas Marina kunna använda sitt chip på lokaltrafiken och låsa upp datorn och skrivaren på jobbet

- Jag skulle gärna kunna betala i cafeterian med chippet. Men oavsett så är jag väldigt nöjd. Bara det faktum att jag inte behöver ha med kortet räcker för mig.

 

Tekniken kring chip utvecklas i snabb takt och ett chip i handen skiljer sig inte från de som vi har i kort och taggar. I de fall chippet inte går att använda är det oftast en fråga om läsarens styrka eller lokala regleringar. Ju fler som chippar sig större anledning får företag och organisationer att anpassa sina lösningar.

Vill du komma i kontakt med Marina eller funderar ni på att erbjuda chippning till era anställda. Hör av dig till info@chipme.se